CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Project Associate Website and Social Media

CODART

Location
The Hague, The Netherlands
Type
Part time - one year (extension possible)
Closing date
1 April 2024
Posted on
14 March 2024

Medewerker website en sociale media (24 uur)

Stichting CODART is een internationale netwerkorganisatie voor museumconservatoren van Nederlandse en Vlaamse oude kunst, gevestigd in Den Haag. CODART heeft ruim 600 leden in ca. 50 landen, werkend in 300 musea, variërend van grote tot kleinere spelers in het veld. Het onderhouden en ontwikkelen van de drukbezochte website www.codart.nl, het organiseren van een jaarlijks internationaal congres, diverse internationale focusbijeenkomsten en de uitgave van digitale artikelen, de CODARTfeatures, zijn de kernactiviteiten van CODART. Daarnaast dragen tijdelijke projecten bij tot de uitvoering van het beleid van de organisatie. Het team van CODART bestaat momenteel uit een directeur, drie projectmanagers, een webmaster, een officemanager (allen 0,89 fte) en een stagiair (0,67 fte).

CODART is per 1 mei 2024 op zoek naar een medewerker website en sociale media, voor 24 uur per week (0,67 fte).

Wat ga je doen?

De medewerker website en sociale media ondersteunt de webmaster bij het tot stand brengen van verschillende digitale eindproducten. Het gaat om het redigeren en publiceren van nieuwsberichten, het bijhouden van de tentoonstellingsagenda en het verzamelen en invoeren van data op het gebied van museale collecties en conservatoren. Je onderhoudt contact met de leden en relaties van CODART en verwerkt de informatie die hieruit voortkomt. Je draagt bij aan de verbetering van verschillende onderdelen van de CODART website. Je assisteert bij het ontwikkelen en implementeren van de sociale mediastrategie en produceert en beheert de content voor de ca. 3.500 volgers van onze sociale mediakanalen (LinkedIn, Instagram, Facebook, X en Threads) en draagt actief bij aan de verdere groei ervan.

We zoeken iemand die:

 • op een creatieve en enthousiaste manier wil bijdragen aan de hierboven genoemde doelen;
 • aantoonbare belangstelling heeft voor Nederlandse en Vlaamse oude kunst (voor 1800);
 • kennis en inzicht heeft in het werkterrein van CODART;
 • goed en zelfstandig kan plannen en organiseren;
 • gevoel heeft voor vormgeving en het presenteren van beelden (ervaring met beeldbewerking is een pré);
 • pro-actief is en zelfstandig en goed functioneert in een klein team.

Verder heeft onze kandidaat:

 • ervaring met het beheren van sociale media voor organisaties en/of bedrijven;
 • een uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • ervaring met WordPress of een vergelijkbaar CMS;
 • minimaal HBO denk- en werkniveau;
 • goede en nauwkeurige redactionele vaardigheid.

Wat bieden wij?

Een inspirerende en collegiale werkplek met een informele werksfeer. Je werkt in een klein en hecht team samen voor het netwerk van conservatoren Nederlandse en Vlaamse oude kunst uit musea van over de hele wereld. De verscheidenheid aan werkzaamheden in een omgeving waarin oude beeldende kunst centraal staat biedt volop inspiratie en uitdaging. CODART volgt de Museum CAO. Inschaling vindt plaats in schaal 7 (€ 2.774 – €3.448 bruto per maand bij voltijd dienstverband van 36 uur) en is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Het betreft een aanstelling voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging en een proefperiode van een maand. Het is een functie voor 24 uur per week (dagen in overleg flexibel te verdelen) met een start per 1 mei 2024.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Dennis Driessen (webmaster) dennis.driessen@codart.nl of Maartje Beekman (directeur) maartje.beekman@codart.nl. Sollicitaties (brief met motivatie en cv) kun je tot 1 april a.s. richten aan: CODART, t.a.v. Dennis Driessen, dennis.driessen@codart.nl. Gesprekken vinden plaats in de week van 8 april. CODART streeft ernaar inclusiviteit en diversiteit binnen de organisatie te bevorderen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

*English native speakers with knowledge of the Dutch language are cordially invited to apply.