CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Curator

Dordrechts Museum

Location
Dordrecht, The Netherlands
Type
Part time (32 hrs)
Closing date
8 January 2024
Posted on
22 December 2023

Conservator Dordrechts Museum (32 uur)

Ben jij een publieksgerichte conservator met een voorliefde voor schilderkunst? Voel jij je in vele eeuwen thuis? Dan hebben wij een heel leuke baan voor jou!

Waar kom je te werken?

Wij zijn de Dordrechts Museum Organisatie. Vier blikopeners in één: Huis Van Gijn, Regionaal Archief Dordrecht, Hof van Nederland en het Dordrechts Museum zelf. We zijn net zo verschillend als onze bezoekers, maar hebben één ding gemeen: we kijken met ons hart.

Het is onze missie om bruggen te bouwen tussen vroeger en nu, tussen verschillende perspectieven, werelden, bezoekers, kunstenaars en meningen. Dat doen we zorgvuldig en samen met bezoekers. Zodat er ruimte ontstaat. Ruimte om te verkennen, dromen, ontdekken, fantaseren. Kortom, ruimte voor verbeeldingskracht.

Het Dordrechts Museum streeft ernaar een inclusieve organisatie te worden met een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. Wij geloven dat een diversiteit aan achtergronden en kennis de organisatie verder kan brengen.

Het team

Je maakt deel uit van het team Collecties & Onderzoek dat verantwoordelijk is voor de collecties van het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Hof van Nederland. Het team bestaat uit conservatoren, restauratoren, collectiebeheerders, registrars, een fotograaf, medewerker collectieregistratie en een teamleider. Samen dragen we zorg voor de rijke Collectie Dordrecht die in totaal zes eeuwen beslaat; variërend van archeologie tot hedendaags, papier en schilderkunst en van kunstnijverheid & wooncultuur tot stadsgeschiedenis. We beheren, conserveren, restaureren, registreren, lenen uit, fotograferen en presenteren, in woord en beeld. Ons team is hecht en werkt graag samen. Werken in een inspirerende omgeving vol kunst en geschiedenis voelt als een voorrecht dat we graag met een groot publiek delen.

Daarnaast word je onderdeel van het dynamische locatieteam van het Dordrechts Museum, bestaande uit een medewerker marketing & communicatie en een educator.

Wat ga je doen?

Je wordt het inhoudelijke aanspreekpunt voor onze collectie van zes eeuwen schilderkunst en zorgt ervoor dat de presentatie ervan altijd in beweging blijft. Maximaal één keer per twee jaar stel je bovendien een kleine of middelgrote, tijdelijke tentoonstelling samen met een sterke focus op de eigen collectie. Verder verricht je (objectgericht) onderzoek en schrijf je artikelen, onder andere voor onze website en voor ons eigen museumtijdschrift.

Wat neem je mee?

Je bent verbindend, creatief, zelfstandig, gestructureerd, taalkundig sterk en nauwkeurig. Je kunt snel schakelen en vindt het leuk om in een klein, bevlogen team te werken.

Daarnaast beschik je over:

 • Afgeronde (research) master Kunstgeschiedenis of een vergelijkbare opleiding, zoals Cultuurwetenschappen.
 • Brede kennis van zes eeuwen schilderkunst (op basis van publicatielijst), bij voorkeur met een zwaartepunt op de periode 1900-1945.
 • Ruime, relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Aantoonbare ervaring met publieksgericht schrijven en/of redactionele ervaring.
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels.
 • Ervaring met Axiell Collections is een pre.


Wat bieden we jou?

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

 • In eerste instantie een dienstverband voor één jaar voor 32 uur per week. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we je daarna een vast dienstverband aan.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.725 (CAO Gemeenten, schaal 11) op basis van een fulltime dienstverband (36u). Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • Opbouw pensioen via ABP.
 • Een werkgeversbijdrage voor tegemoetkoming in de zorgverzekering.
 • Een laptop en een telefoon.
 • Reiskosten worden 100% vergoed.
 • De mogelijkheid tot deels thuiswerken.

Solliciteren of meer weten?

Je kunt uiterlijk 8 januari 2024 solliciteren door middel van een motivatiebrief, publicatielijst en cv. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Manon van der Mullen (078-7705256) of team werving & selectie (078-7708030). De eerste ronde gesprekken vindt plaats in de week van 15 januari 2024.

More information