CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

ALTIJD PRIJS! Kermis en Kunst: een interactieve familietentoonstelling

PRIZE GUARANTEED! Circus and art: an interactive family exhibition Exhibition: 9 May - 2 September 2007

From the museum website

Summertime is circustime. In celebration of this family attraction, Singer Laren is displaying masterpieces of circus themes by Dutch and Belgian artists from public and private collections in the Netherlands and Belgium. Combined with genuine circus events.

SINGER LAREN staat zomer 2007 in het teken van kermis. Overal in Noord Holland vinden zomerkermissen plaats, ook in Laren. De kleurrijke plek van vermaak, plezier, uitvindingen en attracties was altijd heel aantrekkelijk voor kunstenaars, zowel schilders als dichters. ’ is een familietentoonstelling met één week een echte nostalgische kermis in de tuin van SINGER LAREN.

Het museum toont topstukken van Nederlandse en Belgische musea en particulieren. Er zijn schilderijen uit de periode 1880-1950 van onder meer George Breitner, Charley Toorop, Isaac Israels, Willy Sluiter, Pyke Koch, Johan Dijkstra en hun Vlaamse collega’s Henri Evenepoel, Constant Permeke, Gustave De Smet en Edgard Tytgat. De werken van Gerrit Sol verbeelden de kermis in de huidige tijd.

Er zijn in de tentoonstelling ook echte draaimolendieren, lachspiegels en doe-dingen voor kinderen. In de tuin hangt een reusachtige familieschommel van kunstenaar Chiel Kuijl. In zijn kunst onderzoekt hij netwerken. Zijn ambachtelijke en kunstzinnige schommels mogen door het publiek worden uitgeprobeerd.

Nostalgische kermisweek in de tuin

Van 7 t/m 12 augustus staat in de tuin van Singer een nostalgische kermis met ouderwetse draaimolen, luchtschommel, bootjesmolen, ballengooien en snoepkraam. Zij tonen de wereld van de schilderijen. Gratis toegankelijk voor museumpubliek.