CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

“Andermans veren”: identificatie en rollenspel in het portrait historié

"Borrowed plumage": identifical and role play in the portrait historié Symposium: 21 November 2008

Organizer’s announcement

Op vrijdag 21 november 2008 organiseert de afdeling Kunstgeschiedenis van de Radboud Universiteit Nijmegen haar jaarlijkse studiedag. Als onderdeel van het onderzoeksproject en in navolging van het congres in 2006 wordt ook deze studiedag gewijd aan verschillende aspecten van het portrait historié in de middeleeuwen, zowel als in de kunst van de vroegmoderne en moderne periode.

Voorlopig programma

Prof. dr. Jos Koldeweij
Hippolyte de Berthoz door Dirk Bouts en Hugo van der Goes: een opdrachtgever als martelaar

Dr. Erwin Pokorny
Dracula-Pilatus: ein politisches Krypto-Porträt der Wiener Altarmalerei um 1460/65

Drs. Willy Piron
Presentatie database portrait historié

Drs. Rudie van Leeuwen
Van portrait historié tot fancy portrait en historiserend theaterportret: de ontwikkeling van een portretgenre tussen ca. 1600-1850

Drs. Lilian Ruhe
Christian Seybold (1695-1768) en zijn ‘gehistoriseerde’ portretten van jong en oud

Drs. Wouter Weijers
Koning, heilige, revolutionair: Joseph Beuys’ Palazzo Regale als portrait historié

De lezingen vinden plaats in het Linnaeusgebouw (zaal 3), Heyendaalseweg 137 op de Radboud Universiteit. Het programma begint om 10.30 uur met ontvangst en inschrijving en wordt om 16.00 uur afgesloten met een borrel. Half oktober ontvangt u het definitieve programma.

De studiedag staat open voor iedereen die geïnteresseerd is. De entree bedraagt € 25,-. Koffie, thee en lunch zijn hierbij inbegrepen. Voor studenten van de Radboud Universiteit is deze studiedag gratis toegankelijk, exclusief lunch. Studenten van andere universiteiten betalen € 7,50 (exclusief lunch). U kunt ter plekke, voorafgaand aan de eerste lezing, contant betalen. Aanmeldingen vóór 7 november onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. U kunt zich per mail, eventueel per post, aanmelden:

E-mail: congreskunstgeschiedenis@let.ru.nl
Post: Radboud Universiteit, Faculteit Letteren, Afdeling Kunstgeschiedenis, t.a.v. drs. Christel Theunissen, Postbus 9103, 6500 HD Nijmegen