Een overzicht van zowel rooms-katholiek als protestants kerkzilver uit eigen collectie werd in de ovale zaal getoond. Sinds de jaren zeventig heeft het museum de zilverschatten van drie grote binnenstadskerken. Langs de wanden werd in vitrines rooms-katholiek zilver getoond. In het midden een opstelling van het avondmaalszilver van Martini- en Aakerk. Het vele zilver voor deze presentatie werd verzorgd door Gartje Leemhuis. Bij de presentatie verscheen een zaalblad, dat ook digitaal verkrijgbaar is. De presentatie Geloven in glans sloot aan bij de week van de geschiedenis met het thema Geloof en Bijgeloof. De conservator hield in die week een voordracht over de tentoonstelling in het museum.
Objecten uit de katholieke mis zijn bijvoorbeeld ampullen voor wijn en water en de cibories om de hostie in te bewaren. De hostie wordt in een bijzondere setting, een monstrans, gepresenteerd en vereerd. Een bijzonder exemplaar werd in 1523 gemaakt voor de kerk van Campen in Oostfriesland (DL). Daarnaast waren katholieke attributen voor het altaar te zien, waaronder een altaarkruis, altaarkandelaars, een missaal en canonborden.
Het protestantse avondmaalzilver is eenvoudiger en bestaat uit wijnbekers en broodschalen. Het avondmaal werd genoten aan lange tafels in het koor van de kerk. Om dit na te bootsen stonden de vitrines met protestants zilver opgesteld in het midden van de zaal. Uit de grote binnenstadskerken werden 19e eeuwse offerblokken en kandelaren getoond.