CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Karel Appel

Exhibition: 16 October 2008 - 1 March 2009

110 drawings by Karel Appel (1921-2006) from the collection of the Gemeentemuseum Den Haag are on view in Buenos Aires for four months.

Information from the website of the Netherlands Embassy in Buenos Aires, 30 September 2008

Op 16 oktober opent het Centro Cultural Borges in Buenos Aires een tentoonstelling met het werk van Karel Appel. Deze tentoonstelling, “Obra sobre papel”, maakt deel uit van de collectie van het Gemeentemuseum Den Haag en bestaat uit 110 tekeningen van de artiest.

Karel Appel (1921-2006) was een Nederlandse kunstschilder en beeldhouwer. Zijn expressionistische kunstwerken hebben veel invloed gehad in de ontwikkeling van de moderne kunst in de tweede helft van de twintigste eeuw. Appel werd met name bekend door zijn lidmaatschap bij de kunstzinnige stichting het Cobra Museum in Amstelveen.

Het Centro Cultural Borges is één van de meest prominente musea voor internationale moderne kunst in Buenos Aires. Al jaren organiseert het centrum tentoonstellingen van grote meesters in de schilderkunst, zoals Picasso, Toulouse-Lautrec en Frida Kahlo. Vanaf 16 oktober exposeert het museum kunstwerken van Karel Appel. Naar verwachting zal de tentoonstelling t/m eind februari/begin maart 2009 duren.