CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Scheepvaartmuseum Fellowshipsmiddag

Symposium: 23 February 2018

The National Maritime Museum presents their research on the seventeenth-century family portrait by Dirck Dircksz. Santvoort which was acquired in 2014. The research was conducted by fellows of the museum.

Dirck Dircksz. Santvoort (1609-1680), Family Portrait, 1644
Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Program (in Dutch)

Ook in 2017 hebben twee¬†fellows in het kader van het Fellowshipsprogramma¬†van Het Scheepvaartmuseum¬†onderzoek verricht¬†naar onderdelen van de¬†rijke museumcollectie. Ditmaal¬†richtte het onderzoek zich op¬†het 17de-eeuwse familieportret door Dirk Dirksz. Zandvoort uit 1644 en¬†op¬†de reizen die in de jaren dertig van de 20ste eeuw georganiseerd werden voor jongeren, speciaal aan boord van de Tarakan van de Stoomvaart Maatschappij ‚ÄėNederland‚Äô. Op vrijdag 23 februari a.s. presenteren de fellows de resultaten¬† van hun onderzoek aan het publiek.

Programma
13.30 uur Ontvangst met koffie & thee in de Kamer van De Ruyter.
14.00 uur¬†Welkom ‚ÄstVera Carasso, directeur Museale Zaken en¬†Jeroen van der Vliet, Senior conservator, middagvoorzitter.
14.15 uur Succesverhaal op het strand ‚Äď Martijn Heijink¬†(Prof. J.C.M. Warnsinck-fellow).
14.45 uur Compilatiefilm.
15.00 uur¬†Romantiek, volkseenheid en het individu: jeugdreizen per schip in de jaren dertig met het m.s. Tarakan en m.s. Slamat ‚ÄstIris van der Zande¬†(Prof. J.C.M. Warnsinck-fellow).
15.30 uur Presentaties nieuwe fellows 2018.
16.00 uur Gelegenheid tot stellen van vragen.
16.30 uur Borrel.

Aanmelden
Wilt u de fellowshipsmiddag¬†bijwonen, dan kunt u zich¬†v√≥√≥r vrijdag 16¬†februari a.s.¬†aanmelden¬†door een e-mail te sturen aan activiteiten@hetscheepvaartmuseum.nl. De kosten voor deelname¬†bedragen¬†‚ā¨ 15,- p.p. (kosteloos voor Begunstigers¬†in de Fellowshipskring). U¬†ontvangt¬†een bevestiging van¬†uw aanmelding met aanvullende informatie.