CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Tijdloos Trendy. Modern licht op interieur en collectie van Duivenvoorde

Exhibition: 1 May - 3 October 2010

Information from the museum (in Dutch)

De tentoonstelling Tijdloos Trendy combineerde op een unieke en verrassende manier moderne kunstobjecten met het interieur en de collectie van kasteel Duivenvoorde. De moderne objecten waren gericht uitgekozen zodat er een spannend dialoog tot stand kwam tussen de objecten en het historische interieur.

Oud en nieuw

Door te werken met ensembles van oud en nieuw in alle ruimten van het kasteel – dus niet in een afzonderlijke tentoonstellingsruimte – kreeg de bezoeker meer oog voor het bijzondere karakter van het interieur en de collectie van Duivenvoorde. Alle onderdelen van het historische interieur en de collectie van Duivenvoorde (o.a. portretten, porselein, beeldhouwkunst, boeken, kostuums, meubilair, wandbespanning) werden in de tentoonstelling betrokken.

Oud is niet per definitie stoffig. Trendy is geenszins voorbehouden aan onze tijd. Moderne kunst is juist vaak verrassend tijdloos. Daarnaast beoogde de tentoonstelling de bezoeker meer bewust te maken van de kwaliteit van hedendaagse Nederlandse kunst en design.