CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Job Offer: Curator and Junior Curator at Noordbrabants Museum

The Noordbrabants Museum in Den Bosch seeks to appoint a Curator for Old Masters and a Junior Curator for History. Applicants are invited to apply until 19 May 2021. Please see below for two short job descriptions and a link to the full vacancy texts (in Dutch).

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur, gevestigd in een prachtig museumcomplex in het hart van ’s-Hertogenbosch. Het museum wordt gekenmerkt door een ambitieuze en gevarieerde programmering met jaarlijks zo’n elf kleine en grote exposities, waaronder tentoonstellingen van (inter)nationale allure. Met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers is ons museum het drukstbezochte museum van Zuid-Nederland.

Conservator Oude Kunst

36 uur per week

Als conservator oude kunst ben je verantwoordelijk voor het beheer, behoud en vorming en registratie/documentatie van de collectie oude kunst (waaronder we ook de kunstnijverheid verstaan). Je draagt actief bij aan de programmering: je reikt thema’s aan en doet voorstellen voor tentoonstellingen en activiteiten op het gebied van de oude kunst. Als conservator oude kunst ben je verantwoordelijk voor het realiseren van collectiepresentaties en tijdelijke exposities. Je levert een actieve bijdrage aan het ontwikkelen en delen van wetenschappelijke kennis.

Download de vacaturetekst (PDF)

Junior Conservator Geschiedenis

36 uur per week

Als wetenschappelijk geschoold medewerker lever je inhoudelijke input voor te realiseren projecten. Je doet objectgericht onderzoek voor toekomstige (cultuurhistorische) tentoonstellingen en je redigeert en levert bijdragen aan catalogi, publicaties en zaalteksten. Je helpt ook actief mee aan het delen van wetenschappelijke kennis door bijvoorbeeld het geven van lezingen en het informeren en inspireren van ons educatieteam. Als assistent van een van onze projectleiders assisteer je daarnaast bij de coördinatie van tentoonstellingsprojecten en/of nieuwe presentaties; mogelijk vervul je zelf de rol van projectleider.

Download de vacaturetekst (PDF)