CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Rijksmuseum Seeks Junior Curator of Applied Arts

The Rijksmuseum has a vacancy for a Junior Curator of Applied Arts for sixteen hours per week. Applications may be send in until 15 August 2018. See the Dutch vacancy text below for more information.

Information from the Rijkmuseum 19 june 2018

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt 1,1 miljoen (kunst)objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Een geheel vernieuwd Rijksmuseum heeft de deuren voor het publiek geopend en ontvangt meer dan 2.000.000 bezoekers per jaar met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting, prachtige tentoonstellingen, bruisende evenementen en vele prettige faciliteiten voor jong en oud.

De afdeling Beeldende Kunst van het Rijksmuseum is op zoek naar een Junior Conservator kunstnijverheid (16 uur per week) voor de duur van twee jaar.

Functie-informatie

Als Junior Conservator ondersteunt u de Senior Conservator Meubelen. De nadruk ligt op verzamelen van materiaal en het doen van onderzoek ten behoeve van collecties meubelen en ontwerptekeningen kunstnijverheid.

U bent representatief en weet op enthousiaste wijze uw kennis over de verzameling te communiceren.

Vereisten

  • U heeft een universitaire masteropleiding in de kunstgeschiedenis. U beschikt daarnaast aantoonbaar over specialistische kennis op het gebied van kunstnijverheid tot omstreeks 1900.
  • U heeft ervaring met museaal collectiebeheer en presentatie.
  • U bent objectgericht: u onderkent de betekenis van, respectievelijk geeft betekenis aan (kunst) voorwerpen.
  • U beheerst het Nederlands en Engels en heeft basiskennis van Duits en Frans.
  • U heeft sterke vaardigheden op gebied van samenwerken, analytisch denkvermogen en plannen en organiseren.

Aanstelling

Aanstelling geschiedt voor de duur van één jaar, waarna in beginsel verlenging kan plaatsvinden voor maximaal nog één jaar.

Salaris

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €2.956,- en maximaal €3.867,- bruto per maand (schaal 10), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De museum CAO is van toepassing.

Inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie over de functie kunt u contact opnemen met Reinier Baarsen, Senior Conservator Meubelen, tel. 020-6747220. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Lieke Boers, personeelsadviseur, tel. 020-6747304.

Sollicitaties

Uw sollicitatie (brief, CV en eventueel een lijst van publicaties) ontvangen wij graag per e-mail op vacatures@rijksmuseum.nl, uiterlijk 15 augustus 2018 o.v.v. de functietitel.

Anonymous, <em>Dice Glass</em>, ca. 1580-90 Rijksmuseum, Amsterdam

Anonymous, Dice Glass, ca. 1580-90
Rijksmuseum, Amsterdam