CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Rijksmuseum Seeks Junior Curator of Furniture

The Fine Arts Department of the Rijksmuseum has announced a job opening for a junior curator of furniture for a period of two years. Deadline for applying: 30 September 2008

Museum announcement, 3 September 2008

Junior Conservator kunstnijverheid (meubelen) (m/v)

Omschrijving

De afdeling Beeldende Kunst zoekt een:
Junior Conservator kunstnijverheid (meubelen) (m/v)
36 uur per week voor twee jaar per 1 januari 2009

Functie-informatie

De functie van junior conservator heeft als doel pas afgestudeerde kunsthistorici in de mogelijkheid te stellen zich te ontwikkelen als conservator, met als specialisatie kunstnijverheid, in het bijzonder de meubelkunst. De junior conservator werkt nauw samen met de conservator meubelen en de overige conservatoren op het gebied van de kunstnijverheid (metaal, ceramiek, textiel). Het doel van de functie is kennis te maken met de werkzaamheden van een conservator en bij te dragen aan alle activiteiten rondom de betreffende deelcollectie. De positie is voor twee jaar.

Werkzaamheden

De voornaamste werkzaamheden zijn:
* het assisteren in het adequaat beheer van de toegewezen deelcollecties. Werkzaamheden als het ontsluiten van de meubelen en aanverwante objecten door middel van wetenschappelijk onderzoek, het actueel houden van de documentatie en registratie van de collectie en het verrichten van onderzoek voor restauratie en conservering behoren hiertoe.

* het ontwikkelen van wetenschappelijke kennis en inzichten, die voortvloeien uit onderzoeksprojecten waaraan de junior conservator deelneemt. De resultaten krijgen hun neerslag in catalogi, in lezingen en/of in publicaties in (inter)nationaal toonaangevende vakbladen; centraal staat de voorbereiding van een boek over de Franse kunstnijverheid in het museum.

* het bijdragen aan de publieksfunctie van het museum door mee te werken aan het ontwikkelen en realiseren van activiteiten, om betekenis te geven aan de deelcollectie op het raakvlak van educatie, kunsthistorie en maatschappelijk belang.

Profiel

* pas afgestudeerd kunsthistoricus;

* kennis op het vakgebied;

* naast goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersing van de moderne talen, met name het Frans;

* kunstvoorwerpgericht;

* teamworker;

* analytisch en probleemoplossend gericht;

* weet mening op een overtuigende wijze over te brengen.

Standplaats

De standplaats is Amsterdam, maar de werkzaamheden worden verricht op de diverse locaties van het Rijksmuseum in Amsterdam en Lelystad.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor de bepaalde tijd van twee jaar (met een proeftijd van twee maanden) voor 36 uur per week. De functie is gewaardeerd in salarisschaal 10 (minimaal € 2.549,- en maximaal € 3.335,- bruto per maand voor 36 uur, exclusief 8% vakantietoelage). De CAO van verzelfstandigde Rijksmusea is van toepassing.

Inlichtingen/sollicitaties

Voor nadere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de heer Duncan Bull, hoofd Beeldende Kunst a.i., telefoon: 020-6747282. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kunt u zich richten tot mevrouw Anita Jansen, personeelsadviseur, telefoonnummer: 020-6747326. Uw schriftelijke sollicitatie (met brief, cv, twee aanbevelingsbrieven en eventueel een publicatielijst) kunt u tot en met 30 september 2008, bij voorkeur per e-mail, richten aan vacatures@rijksmuseum.nl of eventueel per brief aan Stichting het Rijksmuseum, t.a.v. P&O, Postbus 74888, 1070 DN Amsterdam.