CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Taco Dibbits Succeeds Peter Sigmond as Director of Collections of the Rijksmuseum

Taco Dibbits (39) will become the new director of collections of the Rijksmuseum on 31 May 2008, when Peter Sigmond (60) takes early retirement. Sigmond has worked for the Rijksmuseum since 1995. He became director of collections in 2002. Dibbits has worked at the museum since 2002. Presently he is head of the department of fine arts.

Taco Dibbits

Museum announcement

Taco Dibbits volgt Peter Sigmond op als directeur Collecties van het Rijksmuseum in Amsterdam. Sigmond (60) legt per 31 mei a.s. zijn functie neer om met prepensioen te gaan. Hij is sinds 1995 aan het museum verbonden en sinds 2001 als directeur Collecties. Taco Dibbits (39) werkt sinds 2002 in het Rijksmuseum en is momenteel hoofd van de afdeling Beeldende Kunst. Wim Pijbes, die per 1 juli a.s. de nieuwe hoofddirecteur van het Rijksmuseum wordt, heeft van harte met de benoeming ingestemd en verheugt zich op de samenwerking in de vernieuwde directie.

 

Taco Dibbits is kunsthistoricus (VU Amsterdam) en sinds 2002 verbonden aan het Rijksmuseum als conservator 17de-eeuwse schilderkunst. Sinds een aantal jaar geeft hij als Hoofd Beeldende Kunst leiding aan de conservatoren schilderkunst, beeldhouwkunst, kunstnijverheid en Aziatische kunst van het Rijksmuseum. Hij vervulde een instrumentele rol bij de verwerving van het topstuk De Burgemeester van Delft van Jan Steen en was nauw betrokken bij de succesvolle tentoonstelling Rembrandt- Caravaggio (2006). Dibbits speelt, sinds hij werkzaam is in het Rijksmuseum, een belangrijke rol in de ontwikkeling van de inrichting van Het Nieuwe Rijksmuseum.