CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Netherlands Institute for Art History (RKD) Moved to New Premises, Open House on 14 and 23 September

The RKD has moved from its ivory tower high above the Royal Library in The Hague to a more accessible location on the ground floor of the complex. The new space joins together many of the institute’s various departments in two large reading rooms. Visitors are welcome at two open house dates:
Wednesday, 14 September, from 14:00 to 17:00
Saturday, 23 September, from 11:00 to 15:00

The following press release was issued today by the RKD:

Het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie is verhuisd
 
Het RKD is verhuisd van de bovenverdieping naar de begane grond van het Koninklijke Bibliotheek-complex. Omdat de ruimte op de drie bovenverdiepingen al lange tijd zeer ontoereikend was, is een geheel verbouwde ruimte betrokken op de begane grond van het KB-complex.
 
In samenwerking met architect Herbert van de Brugghen van bureauOD205 (Delft) is het nieuwe RKD tot stand gekomen.
 
Voor onze bezoekers zijn twee grote studiezalen gerealiseerd: de Studiezaal voor de beeld- en persdocumentatie en de Leeszaal voor de bibliotheek.
Op de Studiezaal staat zowel de beelddocumentatie als de persdocumentatie in open opstelling. Ook een deel van de meest gebruikte handboeken zijn in deze Studiezaal opgesteld.
In de Leeszaal vindt de bezoeker meer naslagwerken en tijdschriften. Niet in de open opstelling opgenomen bibliotheekmateriaal, waaronder de veilingcatalogi, kunnen in de Leeszaal ter inzage worden gevraagd.
 
Nieuw is de informatiebalie op de Studiezaal, waar men altijd met alle vragen naar toe kan. Uiteraard is de bibliotheekbalie in de Leeszaal gehandhaafd.
Op computerschermen kan de bezoeker zoeken in de databases van het RKD. Op de Leeszaal kan men ook CD-roms bekijken. Nieuw is de mogelijkheid om op een scherm de eigen boekaanvraag te volgen.
Zo kan de bezoeker nu gemakkelijker onderzoek doen in de diverse collecties.