CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Exceptional Historical Estate in Twente, Kasteel Twickel, Seeks New Director

Wegens pensionering van de huidige beheerder zoeken wij een nieuwe Beheerder buitenplaats Twickel.

 

Museum announcement

Kasteel Twickel vormt het historische centrum van het gelijknamige landgoed in Twente. Kasteel en landgoed waren meer dan 6 eeuwen familiebezit. De laatste eigenaresse richtte in 1953 de Stichting Twickel op om daarmee de toekomst van dit belangrijke erfgoed zeker te stellen. Kasteel Twickel behoort tot de 100 belangrijkste monumenten van ons land. Het kasteel is uniek vanwege zijn complete inventaris waaronder omvangrijke bibliotheek, huisarchief, rijtuigenverzameling enz. De stichting beschikt over een professionele organisatie van ca. 45 medewerkers. Hiervan zijn 14 medewerkers werkzaam op de afdeling "buitenplaats Twickel". Deze afdeling omvat naast het kasteel met inboedel, het huisarchief, de tuinen, moestuin, theeschenkerij en landgoedwinkel. Kasteel en tuinen hebben een beperkte publieksfunctie.

De beheerder is verantwoordelijk voor het beheer van de buitenplaats en geeft leiding aan de taken behoren het conservatorschap van de inventaris van het kasteel, het organiseren van exposities en andere publieksactiviteiten en de hiermee samenhangende publiciteit.

Functie-eisen

 

  • tenminste HBO-niveau aantoonbare affiniteit met het beheer van historische collecties
  • ruime werkervaring in relevante functies
  • leidinggevende capaciteiten

Het gaat om een fulltime functie waarbij ook onregelmatige werktijden voorkomen. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij Mevr. J. Schadd, beheerder buitenplaats

Call +31743761212;
Schriftelijke reacties dienen uiterlijk op 26 mei in ons bezit te zijn.

Stichting Twickel, Postbus 2, 7490 AA Delden, www.twickel.nl.