CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Job Offer: Curator at Rijksmuseum Twenthe in Enschede

Rijksmuseum Twenthe has an opening for a curator with a specialization in Old Masters or modern art (full-time, 36 hrs/wk). The deadline is 1 October. See the job profile below for additional details. More information is available on the museum website.

Conservator / tentoonstellingsmaker

Als conservator/tentoonstellingsmaker houd je je inhoudelijk en organisatorisch bezig met het vormgeven van tentoonstellingen op het gebied van oude en moderne kunst. Je maakt deel uit van een team van conservatoren, projectleiders en programmamakers die samen de inhoudelijke koers van het ‚ÄėMuseum van de verbeelding‚Äô concretiseren.

Wie we zoeken

Wij zoeken een kunsthistoricus met een eigenzinnige visie op de (kunst)geschiedenis. Iemand die onverwachte verbanden ziet en mogelijkheden om die verbanden in tentoonstellingen en publicaties helder tot uitdrukking te brengen. Een kunsthistoricus met ten minste drie jaren ervaring in een vergelijkbare functie en met een relevant netwerk. Daarnaast ben jij een;

  • Kunsthistoricus met een speelse en rusteloze blik; iemand die verhalen vertelt;
  • Organisator ook die kan en wil samenwerken in een klein team en daarbij niet alleen collega‚Äôs kan inspireren maar ook ge√Įnspireerd kan worden door anderen;
  • Iemand die over de grenzen van zijn specialisme heen kan kijken.

Wat we bieden

Rijksmuseum Twenthe biedt een fulltime functie in één van de meest eigenzinnige musea van Nederland.

  • Inschaling zal plaatsvinden in schaal 10 (Museum cao), afhankelijk van ervaring.
  • De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met de intentie tot verlenging.
  • De aard van de functie maakt dat de werkzaamheden veelal vanaf locatie (Enschede) uitgevoerd zullen worden, maar hybride werken is een mogelijkheid.