CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Job Offer: Curator of the Royal Collections of the Netherlands

The Royal Collections of the Netherlands (Koninklijke Verzamelingen) in The Hague are looking for a curator (32 hours a week). Applications must be sent before 14 July 2021. Please see below for a short job description and a link to the full vacancy text (in Dutch).

Conservator

32 uur per week
Met je collega’s uit het team Collecties & Presentatie draag je zorg voor de collecties van het Huis van Oranje-Nassau. De collecties zijn omvangrijk en omspannen vele eeuwen en disciplines: van historische voorwerpen en kunstnijverheid tot beeldende kunst. Jij wordt medeverantwoordelijk voor het beheer, de registratie en de ontsluiting van de aan jou toevertrouwde deelcollecties. Door te onderzoeken, documenteren en presenteren maak je de objecten toegankelijk voor een breed publiek. Je bent een wetenschappelijk geschoold kunsthistoricus met een gedegen kennis van Nederlandse kunst en kunstnijverheid in de context van de Nederlandse geschiedenis. Als geen ander willen we van jou het verhaal achter de collecties horen. Je bent een gepassioneerd verteller, die in staat is objecten en onderwerpen te belichten vanuit meerdere perspectieven. Vanuit je museale ervaring lever je een actieve bijdrage aan tentoonstellingen van instellingen in binnen- en buitenland op het gebied van uitgaande bruiklenen. Daarnaast ligt de nadruk in de functie voor de komende jaren ook op collectieregistratie en praktisch collectiebeheer, waarbij een hands-on mentaliteit essentieel is. Je draagt daarnaast bij aan het KV-beleid op het gebied van selectie, aanwinsten, zichtbaarheid en presentatie van collecties.

Profiel

  • heeft academisch werk- en denkniveau en een afgeronde universitaire opleiding Kunstgeschiedenis of een vergelijkbare opleiding;
  • heeft minimaal drie jaar praktische museale werkervaring;
  • heeft een gedegen kennis van het beheren en ontsluiten van collecties;
  • is op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het museale werkveld en heeft daarin een uitstekend netwerk;
  • is vaardig in het gebruik van digitale registratiesystemen, bij voorkeur Adlib;
  • heeft uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal en ten minste van de Engelse taal;
  • is vaardig in het omgaan met vertrouwelijke zaken;
  • is vaardig in het in- en extern vertegenwoordigen van de Koninklijke Verzamelingen met de passende omgangsvormen;
  • heeft visie en het vermogen om – ook onder tijdsdruk – nauwgezet en planmatig te werken, zowel zelfstandig als in teamverband.

Raadpleeg de volledige vacaturetekst op werkenbijdkh.nl