CODART, Dutch and Flemish art in museums worldwide

Job Offer: Head of Collections, Exhibitions and Education at the Noordbrabants Museum

The Noordbrabants Museum in Den Bosch seeks to appoint a Head of Collections, Exhibitions and Education. Applicants are invited to apply until 14 March 2021. Please see below for a short job description and a link to the full vacancy text (in Dutch).

Hoofd Collectie, Presentatie en Educatie (CPE)

36 uur per week

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur, gevestigd in een prachtig museumcomplex in het hart van ’s-Hertogenbosch. Het museum wordt gekenmerkt door een ambitieuze en gevarieerde programmering met jaarlijks zo’n elf kleine en grote exposities, waaronder tentoonstellingen van (inter)nationale allure. Met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers is ons museum het drukstbezochte museum van Zuid-Nederland.

Als Hoofd CPE geef je leiding aan de afdeling Collectie, Presentatie en Educatie (17 medewerkers). Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het ontwikkelen van beleid ten aanzien van collectie, presentatie en educatie, alsmede het beheren, samenstellen, interpreteren en toegankelijk maken van de collectie door tentoonstellingen, presentaties, publicaties en educatieve activiteiten en het opstellen van een meerjarententoonstellingsprogrammering.

Download de vacaturetekst (PDF)